Historie

Van Lopik naar Noordoostpolder

Akkerbouwbedrijf De With is in 1995 vanuit Lopik (Utrecht) naar de Noordoostpolder gekomen. In Lopik bestond de bedrijfsvoering uit melkvee- en varkenshouderij op een totaal bedrijfsoppervlak van 3 ha. In 1995 is in Luttelgeest een erfpachtbedrijf gekocht van 24 ha. In dat jaar werden ook de eerste tulpenbollen geteeld.

Naast tulpenteelt was er een traditioneel bouwplan, met eerst consumptieaardappelen en na twee jaar geheel met pootaardappelen. In 2003 kon dit bedrijf worden verkocht voor uitbreiding glastuinbouw en is er een bedrijf van 36 ha gekocht aan de Monnikenweg in Nagele. Het aangekochte bedrijf was voorheen een melkveehouderij bedrijf. De stal en bedrijfsgebouwen zijn in de beginperiode geschikt gemaakt voor de opslag van akkerbouw producten. In Nagele was er ook meer ruimte om land te huren voor de teelt van tulpen en pootaardappelen. Ieder jaar vond er een kleine groei van het areaal plaats.

 

Focus

In 2005 is er een kistenbewaring gebouwd met mechanische koeling voor 1300 ton aardappelen. Er is toen gekozen om de eerste jaren het tulpenplantgoed elders op te slaan.

In 2011 zijn de bedrijfsgebouwen uitgebreid met extra opslagcapaciteit voor tulpenbollen en pootaardappels. Na een aantal roerige jaren in de bloembollen- en pootaardappelteelt, is er besloten te specialiseren in de pootaardappelenteelt en is Harry verder gegaan met de bloembollen. De With Akkerbouw aan de monnikenweg specialiseert zich nu in de teelt van hoge kwaliteit pootaardappelen.
Het bedrijf heeft alle machines, van bewaren tot oogsten, in eigen bezit en kan daardoor de hele keten nu beheersen. De komende jaren wil het bedrijf groeien eerst groeien in kwaliteit en wanneer deze hoog is, gestaag groeien in omvang.

vorige volgende

De With akkerbouw & bloembollen

Monnikenweg 12 | 8308 RM Nagele

0527 - 20 29 59 | 06 – 212 636 12

info@dewithnagele.nl

de with akkerbouw & bloembollen

ontwerp: Mijnvormgever.nl

<h1>dewithnagele.nl sitemap:</h1> <a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1247&amp;title=welkom">Welkom</a><br /> <a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1371&amp;title=historie"><b>Historie</b></a><br /> <a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1380&amp;title=duurzaam">Duurzaam</a><br /> <a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1373&amp;title=producten">Producten</a><br /> -<a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1377&amp;title=producten-bloembollen-drogen-en-bewaren">Bloembollen drogen en bewaren</a><br /> -<a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1381&amp;title=producten-pootaardappels">Pootaardappels</a><br /> -<a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1378&amp;title=producten-uien">Uien</a><br /> -<a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1379&amp;title=producten-witlof">Witlof</a><br /> <a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1366&amp;title=contact">Contact</a><br /> -<a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1382&amp;title=contact-privacy">Privacy</a><br /> <a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=100&amp;title=zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />