Bloembollen drogen en bewaren

vakkundig drogen en bewaren

Drogen en bewaren van tulpen
Van 1995 tot 2014 heeft bedrijf tulpen geteeld. Veel machines zijn inmiddels verkocht maar de kennis en de voorzieningen voor het drogen en bewaren van bloembollen zijn nog aanwezig.
Deze zijn nog zeer modern en voldoen aan de huidige eisen op het gebied van bloembollen drogen en bewaren. Per jaar wordt de volledige capaciteit meerdere malen benut.

Drogerij
De drogerij heeft een capaciteit van maximaal 86 bloembollenkisten (ca. 150x120x90cm)
Het droogproces wordt gestuurd en gecontroleerd door een Sercom bewaarcomputer. Deze meet de luchtvochtigheid en de temperatuur van het te drogen product en past hierop de ventilatie en warmte gift aan. De wand is voorzien van een 5 tal krachtige modulerende propaankachels om efficient te kunnen drogen.
Wanneer u natte kisten brengt zorgen wij ervoor dat deze binnen maximaal 48 uur weer droog. Daarna worden de kisten verplaatst naar de klimaatcel waar de ideale omstandigheden heersen voor verdere bewaring.

Klimaatbewaarcel
Er zijn twee klimaatbewaarcellen beschikbaar, elk met een capaciteit van 144 bloembollenkisten. Deze cellen zijn voorzien van kachels en koeling en worden aangestuurd door een moderne Agratechniek computer.
Tevens is er etyhleencontrole doormiddel van de ethyleenmeter. Bij een te hoge concentratie ethyleen zal er extra geventileerd worden om schade aan de bloembollen te voorkomen.
De cel is tevens geschikt voor het preparen van plantuien en gladiolen.

Drogen en bewaren kunt u geheel uit handen geven. U kunt het product laten brengen en weer ophalen wanneer u dat wilt. De With zorgt ervoor dat de bloembollen in goede handen zijn.

Mocht u interese hebben in de drogerij en/of bloembollenbewaarcel neemt u dan contact op via 06 2126 3612

vorige volgende

De With akkerbouw & bloembollen

Monnikenweg 12 | 8308 RM Nagele

0527 - 20 29 59 | 06 – 212 636 12

info@dewithnagele.nl

de with akkerbouw & bloembollen

ontwerp: Mijnvormgever.nl

<h1>dewithnagele.nl sitemap:</h1> <a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1247&amp;title=welkom">Welkom</a><br /> <a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1371&amp;title=historie">Historie</a><br /> <a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1380&amp;title=duurzaam">Duurzaam</a><br /> <a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1373&amp;title=producten">Producten</a><br /> -<a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1377&amp;title=producten-bloembollen-drogen-en-bewaren"><b>Bloembollen drogen en bewaren</b></a><br /> -<a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1381&amp;title=producten-pootaardappels">Pootaardappels</a><br /> -<a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1378&amp;title=producten-uien">Uien</a><br /> -<a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1379&amp;title=producten-witlof">Witlof</a><br /> <a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1366&amp;title=contact">Contact</a><br /> -<a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=1382&amp;title=contact-privacy">Privacy</a><br /> <a href="https://www.dewithnagele.nl/?page_id=100&amp;title=zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />